30 найкращих рецептів глінтвейну

30 найкращих рецептів глінтвейну

Глінтвейн (від німецького gluhende Wein – гаряче, палаюче вино) незамінний в холодну пору року. Він особливо підходить для довгих зимових або осінніх вечорів, гарячі напої понад усе популярні у Великобританії та скандинавських країнах. Цей гарячим напій зазвичай готують з червоного вина з додаванням цукру і пpянощів, кориці і гвоздики. У глінтвейн іноді додають ром, коньяк, лікеpи, лимони, але в такій кількості, щоб смак напою ці добавки не змінювали, а надавали йому більш приємний аpомат.

Глінтвейн стане в нагоді для хворих в період відновлення після інфекційних захворювань, фізичному і психічному виснаженні.

Гарний той глінтвейн, який  крім шлунку гріє ще і душу. А знати рецепт і нагріти рідину зовсім недостатньо для розливу тепла душевного. Тому тепер дамо декілька важливих рекомендація для тих, хто зважився приготувати цей чудовий напій!

Закони глінтвейну:
• Найголовніше – глінтвейн, як і кава у жодному випадку не повинен закіпати. Недосвідчені естети можуть зіпсувати собі перше враження. Температура повинна бути в межах 70-ти градусів. Ненауково це перевіряється рукою :-) Нагрівати вино слід у вогнетривкому посуді, виключаючи металеву (крім срібної) до тих пір поки не зникне біла піна.
• Оптимальний варіант вибору вина – Хванчкара, Кіндзмарауллі, Кагор, Каберне. Ідеально підходять червоні, сухі і не міцні вина.
• Глінтвейн п’ється гарячим і обов’язково з високих (щоб менше вистигав) бажано прозорих (щоб помилуватися кольором напою) стаканів вдихаючи гарячі ефірні пари. Вино, яке входить до складу напою, слід вживати відразу після нагріву, поки воно не втратило свій букет і смакові якості.
• Якщо до складу глінтвейну входить гаряча вода, її потрібно закип’ятити безпосередньо перед використанням. Не можна наливати гарячу воду прямо наверх спиртних напоїв, так як це псує їх смакові якості. Натомість слід обережно влити воду по краю.

 

Глінтвейн Схід
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Вино червоне сухе – 750 мл
– Цукор – 100 г.
– Лимон – 2 шт.
– Кориця за смаком
– Гвоздика 2-3 шт.
Cухое червоне вино налити в посуд і нагрівати, додавши гвоздику і корицю. Коли вино нагріється до 70-80 градусів додати, сік 1 лимона і 1 лимон, порізаний кружечками і цукор. Все добре перемішати, щоб цукор розчинився, і довести до кипіння, але не кип’ятити. Дати настоятися, і можна пити.

Глінтвейн зимовий
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Червоне столове вино – 75 мл
– Настій міцного чаю – 100 мл
– Кориця і гвоздика на смак
У емальований посуд наливають вино і настій міцного чаю. Доводять весь цей напій до кипіння. Потім в посуд додають корицю і гвоздику за смаком, і дають деякий час настоятись. Злегка підігрівають, якщо глінтвейн охолов а потім розливають по чашках.

Глінтвейн дорожній
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Червоне столове вино – 75 мл.
– Біле столове вино -75 мл.
– Настоянка лимонна -5 мл
– Кориця і гвоздика на смак
мускатний горіх – дрібка.
У емальований посуд наливають червоне і біле вино і лимонну настоянку. Доводять весь цей напій до кипіння. Потім в посуд додають корицю і гвоздику за смаком і трохи мускатного горіха, дають якийсь час настоятись. Злегка підігрівають, якщо глінтвейн охолов а потім розливають по чашках.

Глінтвейн застільний
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Червоне столове вино – 150 мл
– Цукор – 15 г
– Лимон – 2-3 шматочки
– Кориця і гвоздика на смак
У посуд наливають вино і розчиняють у ньому цукор. Доводять до кипіння, але ні в якому разі не кип’ятити. Потім додають спеції і лимон, дають настоятися 10 – 15 хвилин. Готовий глінтвейн розливають по чашках і подавати

Глінтвейн київський
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Десертне солодке червоне вино – 150 мл
– Наливка вишнева – 50 мл
– Лимон – 1 / 2 шт.
– Кориця і гвоздика на смак
У посуд наливають вино і вишневу наливку, доводять суміш до кипіння, але не кип’ятять. Потім в глінтвейн додають прянощі, лимон, нарізаний тонкими скибочками, і дають настоятися близько 10 – 15 хв. Гарячий глінтвейн розливають по чашках, при необхідності підігрівають.

Глінтвейн червоний
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Десертне солодке червоне вино – 150 мл
– Лимон – 1 / 3 шт.
– Наливка вишнева – 50 мл
– Кориця і гвоздика на смак
У посуд наливають вино, наливку і доводять суміш до кипіння, але не кип’ятять. Потім в глінтвейн додають прянощі, лимон, нарізаний тонкими скибочками, і дають настоятися 10 – 15 хвилин. Гарячий глінтвейн розливають по чашках.

Глінтвейн Шагане
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Червоний портвейн – 100 мл
– Лікер апельсиновий – 25 мл
– Лимон – 1 / 3 шт.
– Мускатний горіх
У посуд наливають портвейн і доводять його до кипіння, але не кип’ятять. Потім в гаряче вино додають лікер (!) І лимон, нарізаний тонкими скибочками. Суміш настоюють 10 – 15 хв. Гарячий глінтвейн розливають по чашках, а зверху посипають мускатним горіхом, подрібненим на дрібній тертці.

Глінтвейн Шахерезада
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Червоне напівсолодке вино – 150 мл
– Коньяк – 20 мл
– Цукровий пісок – 20 г
– Лимон – 1 / 3 шт.
– Кориця і гвоздика на смак.
У посуд наливають червоне напівсолодке вино і розчиняють у ньому цукор, а потім доводять до кипіння, але не кип’ятять. Гаряче вино знімають з плити, додають в нього спеції і лимон, нарізаний скибочками. Доливають коньяк і дають настоятися близько 10 – 15 хв. Готовий гарячий глінтвейн розливають по чашках

Глінтвейн Нектар
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Червоне сухе вино – 150 мл
– Лікер Бенедиктин – 10 мл
– Мед – 20 г
– Лимонний сік – 10 мл
– 1 крапля трояндової олії
– Кориця і гвоздика на смак.
У посуд наливають червоне сухе вино, а потім доводять до кипіння, але не кип’ятять. Гаряче вино знімають з плити, додають в нього корицю і гвоздику за смаком, доливаю лікер. Доливають коньяк і дають настоятися близько 10 – 15 хв.Готовий гарячий глінтвейн розливають по чашках.

Глінтвейн апельсиновий
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Червоний портвейн – 100 мл
– Лікер апельсиновий – 25 мл
– Лимон – 1 / 3 шт.
– Мускатний горіх – щіпка
У посуд наливають портвейн, а потім доводять до кипіння, але не кип’ятять. Гаряче вино знімають з плити, додають в нього корицю і гвоздику за смаком, доливаю лікер. Готовий глінтвейн розливають по чашках, а зверху посипають мускатним горіхом, подрібненим на дрібній тертці.

Лондонський Док
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Темний ром – 2 ст. л.
– Червоне вино – 45 мл
– Лимон – 1 твіст
– Мускатний горіх – 1 щіпка
– Цукор – 2 ч. л.
– Кориця – 1 скоринка.
У пивному кухлі розчинити цукор в невеликій кількості гарячої води. Додати спиртні напої, лимонний твіст, корицю і долити гарячою водою. Розмішати і як гарнір додати мускатний горіх


Глінтвейн чайний
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Чайний настій – 100 мл
– Яблучний сік – 30 г
– Абрикосовий сік (або виноградний) – 30 мл
– Цукор – 20 г
– Коньяк або ром – 10 г.
Беруть міцний чайний настій і наливають в посуд, де перед цим змішали соки і куди поклали цукор. Потім закрити посудину кришкою і поставити на слабкий вогонь на півгодини, але не доводити до кипіння. Потім в розчин додати коньяк або ром. Найголовніше, що чай завжди вливається у фруктову суміш. До цього можна додати ароматичні спеції (корицю, гвоздику, мускатний горіх).

Мокко-глінтвейн
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Вино червоне – 750 мл
– Цукор – 150 г
– Коньяк – 150 мл
– Кава – 300 мл
Взяти дві чашки міцного натурального кава, червоне столове вино, цукор, три чарки коньяку все змішати і підігріти в посуді до 70-80 градусів. Подати гарячим.

Глінтвейн білий
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Біле сухе вино – 750 мл
– Цукор – 100 г
– Вода 125 мл
– Гвоздика
– Кориця
– Апельсин / лимон 1 шт.
Покласти в посуд цукор, два бутона гвоздики, шматочок кори кориці, апельсин або лимон, порізаний невеликими скибочками. Додати половину склянки води, поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім взяти і процідити настій. Додати біле сухе вино, підігріти і пити гарячим.

Глінтвейн Схід
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Вино червоне сухе – 750 мл
– Цукор – 100 г.
– Лимон – 2 шт.
– Кориця за смаком
– Гвоздика 2-3 шт.
Cухое червоне вино налити в посуд і нагрівати, додавши гвоздику і корицю. Коли вино нагріється до 70-80 градусів додати, сік 1 лимона і 1 лимон, порізаний кружечками і цукор. Всі добре перемішати, щоб цукор розчинився, і довести до кипіння, але не кип’ятити. Дати настоятися, і можна пити.

Глінтвейн класичний
Для приготування напою Вам знадобиться:
– Столового червоного вина – 750 мл
– Гвоздика – 6-7 штук
– Мускатний горіх за смаком
– Вода -1 / 3 склянки
– Цукор – 1 ст. л.
Береться гвоздика, мелений мускатний горіх засипається в турку, наливається вода, доводиться до кипіння і вариться ще одну хвилину. Після цього відвар повинен настоятися 10-15 хвилин. Вино наливається в каструлю і ставиться на вогонь. Коли воно стало, теплим в нього виливається вміст турки і додається одна столова ложка цукру. Вино не в якому разі не можна доводити до кипіння. Краще зняти його просто достатньо гарячим. Після цього глінтвейн треба або відразу розлити по чашках, або залити в керамічний чайник.

Глінтвейн з яйцем
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Вино столове біле – 200г
– Яйце (жовток) – 2 шт.
– Цукор – 50г
– Ваніль, кориця – до смаку
– Лимон – 1 / 2 шт.
У сухе біле вино додати гвоздику, лимон, корицю, ваніль, цукор. Суміш підігріти, додати туди яєчні жовтки, перемішати і процідити через ситечко.

Глінтвейн фруктовий
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Яблучний сік – 500 мл
– Кагор – 300 мл
– Цедра лимона – 1 ч.л.
Змішати яблучний сік, кагор і цедру лимона. Суміш довести до кипіння і процідити через ситечко.

Глінтвейн “Спортивний”
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Червоне сухе вино – 1.5 л
– Коньяк – 50 мл
– Цукор – 100г
– Кориця, гвоздика – за смаком
– Лимонний сік – 100г
– Цедра лимона – на смак
– Мускатний горіх – за смаком.
Сухе червоне вино змішати з коньяком, цукром, корицею, гвоздикою, лимонним соком, лимонною цедрою і мускатним горіхом. Суміш довести до кипіння і процідити через ситечко.

Глінтвейн “Тюлень”
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Родзинки (дрібний, без кісточок) – 1 ст.л.
– Світлий ром – 40 мл
– Цукор – 1 ст.л.
– Біле вино – 50 мл
– Лимонна цедра – 1 шматочок
– Мелена кориця – 1 щіпка
У склянку покладіть родзинки і полийте ромом, дайте родзинок розбухнути. Розігрійте цукор, біле вино, лимонну цедру і корицю, не доводьте до кипіння, потім перелийте в склянку.

Глінтвейн “Гарячий локомотив”
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Яйце (жовток) – 1 шт.
– Цукор – 1 / 2 ч.л.
– Мед – 1 ч.л.
– Бургундське вино – 100 мл
– Лікер кюрасо – 2 деша
– Мелена кориця – 1 щіпка
для прикраси:
– Лимонна цедра – 1 шматочок.
Змішайте жовток, цукор і мед. Розігрійте бургундське, кюрасо і корицю, разом з жовтковою масою перелийте в чайний стакан. Край склянки прикрасьте лимонною цедрою.

Негус (NEGUS)
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Портвейн – 100 мл
– Цукор – 1 ч.л.
– Лимонна цедра – 1 шматочок
– Гаряча вода – трохи
– Тертий мускат – за смаком.
Портвейн, цукор і лимонну цедру розігрійте, не доводячи до кипіння, і перелийте в чайний стакан. Додайте трохи гарячої води і напій посипте мускатом.

Глінтвейн “Ніч перед різдвом”
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Кагор – 1.5 л
– Лікер Старий Арбат – 250 мл
– Лимон – 2 шт.
– Кориця і гвоздика – за смаком
У посуд наливають кагор, а потім доводять до кипіння, але не кип’ятять. Гаряче вино знімають з плити, додають в нього корицю, гвоздику і лимон за смаком, доливаю лікер. Дають настоятися близько 10 – 15 хв. Готовий гарячий глінтвейн розливають по чашках

Глінтвейн яблучний
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Яблучний сік – 120 мл
– Червоне вино – 50 мл
– Лимонний сік – 1 ст.л.
– Гвоздика – 2 шт.
– Кориця – на кінчику ножа
– Цукор – 1 шматочок.
Розігріти, але не кип’ятити суміш з яблучного соку, червоного вина, лимонного соку, додати гвоздику, корицю і цукор.Готовий глінтвейн процідити і подавати в попередньо нагрітій гуртку

Глінтвейн ароматний
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Столове червоне вино – 750 мл
– Вода – 1.5 склянки
– Мед -1.5 стакан
– Ром – 1.5 склянки
– Цукор – 600г
– Гвоздика – 18 шт.
– Кардамон – 18 шт.
– Кориця, мускатний горіх – за смаком.
Влити в каструлю вино, воду, мед, ром, покласти в цю суміш 600 г цукру, 18 шт. гвоздики, 18 шт. кардамону, паличку кориці, шматочок мускатного горіха. Все закип’ятити і розлити гарячим в стакани, проціджуючи крізь ситечко. Подавати до столу.

Глінтвейн Кароліна
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Червоне вино – 400 мл
– Коньяк – 75 мл
– Горілка – 50 мл
– Цукор – 50г
– Мускатний горіх (тертий) – на смак
– Гвоздика – щіпка
– Кориця – 3 щіпки
– Запашний перець – 2 горошини
Вино вилити в емальований посуд, засипати цукор, покласти спеції, гріти, помішуючи дерев’яною ложкою, не доводити до кипіння, влити інші спиртні інгредієнти, розігріти не доводячи, знову ж таки, до кипіння. Залити в термос, витримати мінімум 1 годину.

Глінтвейн ямайський
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Вода – 1 стакан
– Кориця – 1 паличка
– Гвоздика – 6 шт.
– Ямайський перець – 6 горошин
– Червоне вино – 750 мл
– Портвейн -200 мл
– Цукор – 1 ст.л.
– Кірка – 1 / 2 лимона
– Лимонна часточка.
Налийте воду в каструлю, покладіть туди ж прянощі і залишіть постояти на 20 хвилин. В іншу велику каструлю налийте червоне вино. Влийте в вино ароматизовану прянощами воду. Самі прянощі відкладіть, вони послужать вам для прикраси.Додайте портвейн і цукор і розігрійте суміш майже до температури кипіння. Подавайте в гарячому вигляді з тонкими смужками лимонної кірки і лимонними часточками. Прикрасьте прянощами (за бажанням).

Глогг (Glogg) – різдвяний скандинавський напій
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Червоне вино – 750 мл
– Горілка – 60 мл
– Цукор – 65г
– Кориця – 1 паличка
– Гвоздика – 6 шт.
– Мелений імбир – 1 / 2 ст.л.
– Родзинки – 100г
– Мигдальні горіхи – 100г.
Вилити вино і горілку в каструлю. Додати залишилися інгредієнти, потім нагріти злегка, поки цукор не растворітся.Виключіть вогонь і дати настоятися як мінімум 30 хв. Коли напій готовий, нагріти і подавати.

Глінтвейн з цитрусовим лікером
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Цукор – 3-5 шматочків
– Лимонна цедра – трохи
– Кориця – щіпка
– Червоне вино – 100г
– Цитрусовий лікер – 20г.
Кусковий цукор і прянощі розігріти разом з червоним вином. Цитрусовий лікер налити в стакан для глінтвейну і доповнити гарячою сумішшю. Пити теплим.

Глінтвейн з ромом
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Цукор – 3-5 шт.
– Лимонна цедра – трохи
– Гвоздика – 2 шт.
– Червоне вино – 100г
– Ром – 40г.
Кусковий цукор і прянощі розігріти разом з вином. Ром налити в стакан для глінтвейну і залити гарячою сумішшю.

Глінтвейн медовий з чорним перцем
Для рецепта Вам будуть потрібні:
– Напівсолодке червоне вино – 1 пляшка
– Апельсин – 1 шт.
– Гвоздика – 5-6 шт.
– Кориця – щіпка
– Чорний перець – 3-4 горошини
– Сіль – щіпка
– Мед – 1 ч.л.
Апельсин нарізати кружальцями разом з цедрою. Вино підігріти і ввести в нього інші компоненти. Процідити і негайно подавати. Відмінне зігріваючий засіб, добре допомагає при застуді, якщо випити на ніч.

 

Scroll To Top
http://srealt.comhttp://otellook.com