Австралійське печиво «Анзак»

Австралійське печиво «Анзак»

Це печиво з’явилося в Австралії в роки Першої світової війни, коли був дефіцит яєць. Його готували з вівса, сиропу, масла та сухого кокоса і відправляли в продуктових посилках до Європи.

Дуже смачне, легко робиться і корисне. Також воно добре зберігається в герметично закритому посуді.

Приготування:

1) Розігріти духовку до 180 градусів.

2) Змішати сухі інгредієнти у великій мисці: борошно, вівсяні пластівці, цукор і кокосову стружку. Гарненько перемішати.

3) У маленькій каструлі на слабкому вогні розтопити масло з медом (можна додати апельсинову цедру). Перемішати щоб маса була однорідна і зняти з вогню.

4) У невеликій мисці віночком збити киплячу воду з содою. Вилити в медову масу. Перемішати. Потім перелити в миску з вівсяними пластівцями і розмішати (якщо додавали апельсинову цедру то додайте апельсиновий сік і знову перемішайте). Тісто найкраще вимішувати руками, щоб масло рівномірно розподілилася.

5) Заслати пергаментом форму для випікання. Викласти десертною ложкою тісто на форму. Залишайте місце між печивом, бо воно трохи збільшиться в розмірах. Випікати близько 8-10 хвилин до золотого кольору. Після того як витягнете з духовки покладіть на решітку щоб вистигло.

Інгредієнти:

100 г борошна,

75 г склянка геркулеса,

100 г цукру,

75 г кокосової стружки,

100 гр масла,

нарізати кубиками,

2 ст. ложки меду,

цедра 1 апельсина середнього,

1 ст. ложку киплячої води,

1 ч.л. соди,

1 ст. ложку апельсинового соку

Смачного :)

Scroll To Top
http://srealt.comhttp://otellook.com