“Палаючі” коктейлі для зустрічі року Дракона (рецепти)

“Палаючі” коктейлі для зустрічі року Дракона (рецепти)

Є багато способів надовго запам’ятати вечірку. Один з них – віддати перевагу звичайному спиртному коктейлю. Сто років тому коктейль був солодким десертним напоєм, сьогодні його використовують і для збудження апетиту, і для полегшення світських контактів, і для перетворення звичайних відвідувань ресторану або бару на незабутню подію.
Традиційні заходи з класичними напоями вже багатьом набридли, а незвичайні коктейлі перетворюють свято в запальне шоу. Зараз за допомогою коктейлю можна не тільки розслабитися, але і полоскотати нерви й отримати масу незабутніх вражень.
За різноманітність в алкогольних напоях бармени всього світу повинні подякувати Джеррі Томасу на прізвисько «Професор», але, на жаль, не багато хто знає про нього. Насправді, про Джеррі практично нічого не відомо. Джеррі Томаса вважають «батьком коктейлів». Не можна сказати, що він винайшов коктейлі, але він доклав величезних зусиль для їх популяризації і сильно розвинув коктейльну культуру. Будучи барменом за професією і шоуменом за репутацією, він видав книгу Bartenders Guide, яка включила в себе 236 рецептів спиртних напоїв. Також до книги Джеррі Томаса були внесені рецептури десяти коктейлів, що відносяться до особливої ​​категорії напоїв. Це гарячі коктейлі.
Гарячі коктейлі стали абсолютно новим явищем, їх винахід принесло Джеррі Томасу особливу славу. Ефектне приготування напою, яскрава робота з вогнем – саме так зароджувався так популярний нині флейринг.
«Професор» переливав палаючий напій з одного келиха в інший довгої палаючої струменем, що виробляло незабутнє враження. З тих пір «вогняні» напої займають міцне місце у розважальній програмі багатьох барів.

Правила безпеки при приготуванні і вживанні вогненних коктейлів та напоїв

Найкраще насолоджуватися небезпечними напоями в компанії друзів у напівтемному приміщенні. Необхідно пам’ятати, що палаючі коктейлі – захоплююче видовище і чудове частування, але їх небезпечно не тільки готувати, але і вживати. Ігри з вогнем необхідно вести за суворими правилами безпеки.
  • Дуже важливо підігрівати посуд, в якому буде йти горіння рідин, щоб вона не лопнула через різке зміни температури. Саме скло повинне бути досить товстим.
  •  

  • При нагріванні скла не варто використовувати відкритий вогонь – келих може потемніти.
  •  

  • Спочатку підпалюють алкоголь в ложці, а потім акуратно виливають його в коктейль. Якщо все зробити правильно, то вогонь пошириться на весь напій.
  •  

  • Якщо бар готує гарячі коктейлі, необхідно одержати необхідні ліцензії та дозволи.
  •  

  • При підпалюванні потрібно мати на увазі, що полум’я поширюється дуже швидко. Не можна нахиляться над напоєм, тримати його поблизу волосся, легко займистою одягу і т. д.
  •  

  • Після підпалювання не варто носити келих всюди, тим більше в стані сп’яніння. Необхідно, щоб всі присутні були поінформовані про намір підпалити якийсь напій і не були проти цього.
  •  

  • Гарячі об’єкти необхідно тримати подалі від пляшок з алкоголем, які повинні бути закриті пробками або кришками.
  •  

  • Після того як напій загорівся, не варто підливати в нього спиртне, це може бути небезпечним.
  •  

  • Перед вживанням напій необхідно згасити. Це можна зробити просто і безпечно, щільно накривши келих чим-небудь, наприклад, блюдцем. Після того як напій згашена, необхідно дати охолонути краях келиха.

 

Горіння не сильно впливає на смак напоїв, але багато хто вважає, що після підігрівання вони стають м’якше і приємніше на смак. Більшість міцних алкогольних напоїв можна підпалити, однак деякі з них твердо зарекомендували себе як справжні Гарячі Штучки.

Грог «Фантазія»

Інгредієнти:

  • 60 г коньяку;
  • 25 г лікеру;
  • 5 г цукру;
  • 10 г цукрової пудри;
  • 1 лимон.

Приготування

У підігрітий стакан для грогу всипати цукрову пудру, влити коньяк, лікер, покласти скибочку лимона і налити в цей стакан кип’яток. У чайну ложку, поміщену на стакані, покласти маленький шматок цукру, полити його коньяком, запалити і подати грог «Фантазія» палаючим.

Коктейль «B-52»

Якщо поглянути на чарку професійно приготованого «B-52», в голові відразу спливає асоціація з розірвалася десь далеко термоядерної бомбою, для доставки якої бомбардувальник Boeing B-52 Stratofortress спочатку і проектувався.ї

Приготування

У рівних долях в лікерну чарку або стакан «снарядна гільза» наливають шарами кавовий лікер Kahlua café, вершковий лікер «Бейліс» і апельсиновий лікер Marie Blizzard Grand Orange.
Для отримання рівномірних і не рваних верств спочатку налийте в чарку кавовий лікер. Потім, по тильній стороні ложки, повільно і обережно влийте «Бейліс» поверх кавового лікеру. Таким же способом влийте апельсиновий Café поверх «Бейліс». В результаті ви отримаєте тришарову «батарею» – коктейль «B-52».

«Палаючий пунш»

Інгредієнти на 6-8 порцій:

  • 1 літр міцного чаю;
  • 1 маленька головка цукрова;
  • 1 маленька пляшка міцного рому;
  • 2 пляшки сухого білого вина;
  • сік одного апельсина і одного лимона.

Приготування

Приготувати міцний чай. Покласти щипці з цукровою головкою на казанок, цукрову головку просочити ромом (використовуйте розливальні ложку, не лийте з пляшки), підпаліть її і чекати, поки весь цукор не стече в казанок, весь час підливаючи ром. Підігріти біле вино з чаєм, апельсиновим і лимонним соком, але не доводити до кипіння. Влити все в казанок для пуншу, перешкодити і подавати гарячим.

«Палаючий фруктовий мікс»

Інгредієнти:

  • 300 г шипшини;
  • 200 г вишні;
  • 300 г свіжого ананаса;
  • 1 великий персик;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 / 2 склянки яблучного соку;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 80 г вишневого лікеру.

Приготування

Видалити кісточки з ягід. Нарізати ананас скибочками, а потім – кубиками. Бланширувати персик і нарізати тонкими шматочками. Змішати фрукти з цукром, залити яблучним соком, 10 хвилин варити на слабкому вогні, потім злити сироп. Відміряти 4 ст. л. Розтопити масло, додати цукор і розплавити його до стану карамелі. Розігріти фрукти в рідкій карамелі. Змішати вино, лікер і сироп, підігріти на полум’я свічки, залити фрукти і підпалити. З фруктами можна подати ванільне морозиво з вершками.

Коктейль «Хіросіма»

Ще один палаючий екстремальний коктейль. Готується в двох келихах – келих під мартіні і шот.

Приготування

У келих під мартіні наливаються в рівних частках «Бакарді» (краще білий) і самбука, в шот – шарами «Блю Курасао» і вершки. Самбука з «Бакарді» підпалюються, на дно келиха треба опустити трубочку і швидко пити. Коли випито більше половини келиха, в нього заливають «Курасао» з вершками з шота.
Джерело www.horeca.ru

 

Scroll To Top
http://srealt.comhttp://otellook.com