Що їсть дракон або новорічне меню-2012

Що їсть дракон або новорічне меню-2012

Багато людей вже почали думати над тим що приготувати, зустрічаючи рік дракона. Для того щоб наступний рік приніс якомога більше хороших подій і був сприятливим у всіх сферах, вже давно прийнято прикрашати приміщення і новорічний стіл, виходячи з того, яка тварина за східним календарем буде покровителем наступаючого року.

Новий рік 2012 буде роком чорного водяного дракона, і щоб йому догодити, необхідно знати смаки і переваги цього “звіра”. До того ж враховувати їх слід як в оформленні столу, так і складаючи новорічне меню 2012. Тому давайте по порядку розглянемо всі нюанси того, як відзначити новий рік 2012.

Як прикрасити новорічний стіл 2012

Якщо ви хочете, щоб ваш новорічний стіл був не тільки красивим і пропонував гостям смачні страви, а ще й відповідав уподобанням Дракона, слід приділити особливу увагу його оформленню.

 

У першу чергу потрібно знати, що одним з основних символів наступаючого року є вода. Це не означає, що замість традиційного шампанського потрібно поїти ваших гостей водою. Замість цього воду можна використовувати як прикрасу столу.

Наприклад, поставте на стіл пару неглибоких тарілок, опустіть в них кілька маленьких ялинових гілочок і налийте воду, а на її поверхню покладіть плаваючі свічки. Або зробіть підводну композицію: покладіть в прозору вазу квіти і різні прикраси, а потім наповніть її водою і поставте в центрі столу. Можна придумати і масу інших варіантів декорування столу до Нового року із застосуванням води, просто використовуйте свою фантазію.

Також дуже добре, якщо на столі будуть присутні елементи декору, як-небудь пов’язані з водою. Це можуть бути будь-які предмети морської тематики і навіть серветки з їх зображенням або з малюнком дракона. До речі, не забудьте виділити на столі почесне місце і самому драконові, а точніше – статуетці дракона, зробленої з кераміки, скла або дерева. Але металеві статуетки використовувати забороняється.

В якій колірній гаммі оформляють стіл?

Крім усього іншого необхідно приділити увагу і колірній гаммі, в якій буде оформлений ваш святковий стіл і приміщення, в якому ви будете зустрічати свято. Водяному Дракону відповідають срібний, золотий, жовтий, синій і зелений кольори. Це означає, що саме ці кольори повинні переважати на вашому столі. Можна підібрати скатертину і серветки такого кольору, а також посуд. Якщо у вас є столові прибори з срібла або золота, то неодмінно використовуйте і їх. Відмінним варіантом декору будуть срібні або золоті свічки в оригінальних свічниках.

Новорічні страви 2012 року: загальні рекомендації

Визначаючись з тим, що приготувати на новий рік 2012, також беріть до уваги смаки Дракона. Особливість переваг водяного Дракона полягає в тому, що він є всеїдним, а це означає, що новорічні страви 2012 року мають бути максимально різноманітними. Також включіть в меню на новий рік 2012 яскраві страви з різнокольоровими продуктами і багатошарові страви.

Намагайтеся використовувати в новорічних стравах якомога більше різноманітних спецій, особливо – гострих. Дракону це обов’язково припаде до смаку.

Невід’ємним атрибутом святкового столу на новий 2012 є гарбуз. Можна приготувати оригінальні новорічні салати 2012, до складу яких входить цей овоч, або інші страви з гарбузом. Також можна запропонувати гостям смачний десерт із гарбуза. Для цього просто запечіть скибочки гарбуза, посипані цукром, в духовці. Але якщо ви і ваші гості не є любителями даного продукту, то можна використовувати його просто для прикраси тих чи інших страв, які присутні на столі.

Рибні страви на новий рік 2012

Вважається, що дракон дуже любить рибу, тому що харчується нею, живучи у водоймах. А це означає, що для святкового столу неодмінно потрібно приготувати рибні страви на новий рік 2012. На столі буде доречна будь-яка риба в абсолютно будь-яких варіантах приготування. Це може бути копчена, солона або маринована риба. Крім цього вітаються страви, що містять у собі річкову або морську рибу. Для цього можна вибрати як традиційні новорічні рецепти страв з риби, так і спробувати що-небудь нове і екзотичне, зробивши своїм гостям приємний сюрприз.

Що стосується традиційних рецептів приготування риби, то, звичайно, на чолі їх буде “Оселедець під шубою”. До того ж воно як не можна краще підходить до новорічного столу не тільки через те, що включає в себе рибу, а й завдяки багатошаровості і строкатим квітам.

 

 

 

 

 

 

 

Котлетки з рибних консервів і картоплі

Для їх приготування необхідно:

– Три середніх картоплини;
– Два курячих яйця;
– Одна баночка консерви “сардина в олії”;
– Одна середня морква;
– Дві столові ложки манної крупи;
– Чорний перець і сіль за смаком.

Приготування:

Варену моркву і варену картоплю очистіть від шкірки, після чого натріть на тертці (великої). Додайте манну крупу, вбийте сирі яйця. Вийміть рибу з консервів і ретельно розімніть виделкою, після чого додайте до овочів, посоліть, поперчіть за смаком і ретельно все змішайте. З фаршу сформуйте котлети середньої величини і обсмажте на сковороді з розігрітою олією. Досить обсмажити по пару хвилин з кожного боку. Подавати потрібно теплими зі сметаною.

Якщо ж ви хочете спробувати рецепти на новий рік 2012 китайської кухні, то хорошим вибором стане наступна страва:

Пікантний сом

Для приготування страви необхідно:

– Дві цибулини;
– 800г м’якоті сома;
– 1 ч. л. Оцту;
– 3 ст.л. рослинного масла;
– Мелений імбир, чорний перець і сіль за смаком.

Приготування:

М’ясо сома очистити від кісток і шкіри, нарізати на невеликі шматочки. Цибулю нарізати півкільцями і покласти в широку каструлю разом з сомом, додати оцет, соєвий соус, сіль, перець і імбир. У цьому маринаді залишити м’ясо сома на півгодини, після чого вийняти і залишити на столі, щоб трохи обсохло.

Потім обсмажте сома на рослинній олії, складіть на тарілку. На сковороду, в якій смажилася риба, налийте маринад і тушкуйте хвилин 5, потім залийте ним рибу і подавайте до столу.

Салати на новий рік 2012

З упевненістю можна сказати про те, стіл для зустрічі Нового року буде неповним, якщо на ньому не знайдеться хоча б одного салату. Більше того, обов’язковий пункт новорічного меню – салат олів’є або зимовий салат. Без сумнівів, це дуже смачне й улюблене всіма частування і рецепт салату олів’є знає кожна господиня. Але не забувайте, що Новий рік – привід спробувати щось нове, наприклад наступний рецепт:

Салат з фетою і гарбузом

Для приготування необхідно:
– 100 грам руколи;
– 150 грам сиру “фета”;
– 1 червона цибулина середніх розмірів;
– 1ст.л. червоного винного оцту;
– 7 ст.л. оливкового масла;
– Чорний перець мелений;
– 0,5 ч.л. меленої зіри;
– 800 грам гарбуза;
– Сіль за смаком.

Приготування:

Очищену гарбуз наріжте невеликими кубиками, полийте трьома столовими ложками оливкової олії, перемішайте і покладіть у форму для запікання. Зверху присипте спеціями і поставте в духовку, розігріту до 200 ° С і запікайте при цій температурі півгодини.

Зробіть заправку, змішавши оцет з маслом, перцем і сіллю. Наріжте цибулю півкільцями, фету наріжте кубиками. Гарбуз, вимиту руколу, змішайте з луком і фетою, а зверху полийте заправкою. Прикрасьте салат горішками або оливками.

Десерт до новорічного столу

Так Дракон є вогнедихаючою істотою, підготуйте для нього трохи вогню на новорічному столі. Можете пригостити своїх гостей “вогняними” коктейлями. Щоб це зробити, приготуйте будь-які коктейлі на ваш смак, зверху полийте їх невеликою кількістю коньяку і підпаліть їх, коли будете вносити в кімнату. Таким же способом можна підпалити морозиво або навіть каву. Таке вогняне шоу сприятливо розташує покровителя наступного року по відношенню до вашого будинку.

Ну і на завершення хочеться сказати, що не залежно від того, які саме рецепти на новий 2012 ви вибрали, дуже важливо, щоб ви готували частування в хорошому настрої і не боялися експериментувати. Приділяйте увагу не тільки смаку страв, але і їх зовнішньому оформленню. Використовуйте для їх прикраси зелень, ягоди, овочі та інші продукти, ну і, звичайно, фантазуйте!

Іще декілька рецептів від lady.tochka.net

Легкий новорічний салат «Креветки і авокадо»

Інгредієнти:

Авокадо – 1-2 шт., помідори – 1-2 шт.,  200-300 г креветок, листя зеленого салату,  оливкова олія,  сік лимона, сіль – за смаком.

Приготування

Помідори наріж, креветки доведи до готовності, авокадо почисть, видали кісточку, наріж шматочками.

Зелений салат порви руками, виклади на тарілку. Зверху – овочі та креветки.

Для заправки змішай масло, лимонний сік, посоли, поперчи.

Новорічний салат з ікрою і сьомгою – замість  “Олів’є”.

Інгредієнти:

Сьомга малосольна – 75 г, червона ікра – 140 г, варені яйця – 4 шт., відварений рис – 1,5 склянки, ріпчаста цибуля – 0,5 шт., петрушка – 1 пучок, салат листовий – 1 пучок, майонез – 150 г, вершки – 1 столова ложка, сік лимона – 50 г, сіль, перець – за смаком.

новорічне меню 2012

Приготування

Яйця поріж кубиками, сьомгу – смужками, цибулю й петрушку дрібно порубай. Всі інгредієнти змішай з рисом.  У майонез додай вершки і сік лимона. Заправ салат майонезом.

Салатник виклади зсередини листям салату. Виклади салат гіркою й засип зверху червоною ікрою.

Курка з чорносливом

Інгредієнти:

Курка – 3,5 кг, чорнослив без кісточки – 0,5 кг, нарізані яблука – 4 ск., панірувальні сухарі – 1 склянка, лимонний сік – 2 ч.  л., цукор – 1 ст. л., кориця – 1 ч. л., сіль – 1 ст. л., перець – ½ ч. л., вода – 1 склянка.

новорічне меню 2012

Приготування

Натри курку корицею й сіллю з перцем. Чорнослив залий водою й провари 10 хвилин. Воду злий, додай яблука, сухарі, лимонний сік, цукор і корицю. Фаршируй курку цієї сумішшю, отвір заший.

Запікай в духовці на середньому вогні 3-4 години до готовності.

Риба по-паризьки

Півкіло філе будь-якої білої риби натри чайною ложкою солі і чвертю чайної ложки перцю. Виклади рибу у форму для запікання. Дрібно наріж одну невелику цибулину.

250 г шампіньйонів наріж не дуже дрібно і обсмаж разом із цибулею на 100 г вершкового масла протягом 5 хвилин. Не знімаючи з вогню, додай в цибулю 50 г муки і акуратно влий туди стакан сметани.

новорічне меню 2012

Посоли, поперчи і залиш на вогні, постійно помішуючи, поки суміш не загусне.  Рибу у формі залий цією сумішшю і постав в нагріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Готову рибу прикрась зеленню петрушки.

Новорічний десерт з бананами та морозивом

Інгредієнти

Банан – 1 шт., морозиво – 2 кульки, вафлі – 2 шт., горіхи й вишні для прикраси.

Шоколадний соус: чорний шоколад – ½ плитки, жирні вершки – 100 г, масло – 50 г, цукор – за смаком.

новорічне меню 2012

Приготування

Готуємо шоколадний соус. Для цього розтоплюємо шоколад у каструлі й розмішуємо з вершками, маслом і цукром. Нагріваємо й розмішуємо, поки всі інгредієнти не з’єднаються.

У довгасту десертну вазочку викладаємо 2 половинки банана, нарізаного уздовж, на відстані кількох сантиметрів одна від одної. Між половинками банана викладаємо морозиво.

Зверху поливаємо десерт шоколадним соусом, прикрашаємо вишнями, посипаємо горіхами і ставимо вертикально вафлі.

Scroll To Top
http://srealt.comhttp://otellook.com