Як втамувати спрагу з користю для здоров’я

Як втамувати спрагу з користю для здоров’я


У спекотні літні дні людина завжди п’є багато рідини, будь то квас з бочки, газована вода, холодний зелений чай, свіже молоко або просто вода. Рідко хтось замислюється про те, користь чи шкоду організму приносять споживані напої.Можна спробувати розібратися в цьому питанні.

Квас, наприклад, буває справжній і несправжній. Справжній квас цінний тим, що в ньому містяться молочнокислі бактерії, вітаміни групи В і різні корисні ферменти, тому він нормалізує всі процеси в кишечнику, позитивно впливає на обмін речовин, піднімає тонус, запобігає розвитку шкідливих мікроорганізмів. Але він протипоказаний у великих кількостях тим, хто страждає гіпертонією, гастритом, цирозом печінки. Він відмінно втамовує спрагу і приємний на смак. Якщо ж на етикетці написано, що в страві є ароматизатори або підсолоджувачі, то це не квас, а звичайна газована вода.

Так як мова зайшла про солодку газовану воду, то варто згадати, що користі від неї організму немає ніякої. Зате шкоду вона приносить, бо в ній міститься величезна кількість цукру, що призводить до діабету і ожиріння. Напої на зразок кока-коли містять велику кількість фосфорної кислоти, що приводить до дефіциту кальцію в організмі. Кола-лайт, можливо, і відноситься до продуктів, від яких не повніють, зате вона погіршує серцеву діяльність і протипоказана вагітним жінкам.
Сік буває виробничим і свіжовичавленим. У соці виробничого походження практично нема корисних речовин. Звичайно краще всього зупинити свій вибір на органічних соках – оскільки вони багаті вітамінами і пройшли ряд сертифікацій та перевірок. Нектари і різні напої, що містять сік, містять ще й цукор. Калорійність соків досить висока через те, що в них багато фруктози і сахарози. Тому соками не слід захоплюватися. Свіжовичавлені соки мають ті ж корисні властивості, що і плоди, з яких їх готують. Але краще віддавати перевагу овочевим сокам, ніж фруктовим.

Який же напій вважається одним з найкорисніших у світі? – Зелений чай з льодом.Його обирають не тільки стрункі красуні, прекрасно обізнані про те, що він сприяє схудненню, але і люди, яким хотілося б поліпшити обмін речовин, знизити ризик ракових захворювань, вивести з організму шкідливі речовини або знизити рівень холестерину. Такий чай володіє великою кількістю корисних властивостей, але не варто забувати про те, що все повинно бути в міру, тому надлишкове вживання зеленого чаю може порушити роботу печінки і нирок.

Що стосується молочних напоїв, то вони, безумовно, корисні, оскільки вони є джерелом безлічі вітамінів, мінералів, кисломолочних бактерій. Єдиний їхній мінус – калорійність.

Пити треба, думаючи про своє здоров’я.

Джерело organic.ua

Фото vkurse.ua

Scroll To Top
http://srealt.comhttp://otellook.com