Це печиво з’явилося в Австралії в роки Першої світової війни, коли був дефіцит яєць. Його готували з вівса, сиропу, масла та сухого кокоса і відправляли в продуктових посилках до Європи.
Дуже смачне, легко робиться і корисне. Також воно добре зберігається в герметично закритому посуді.
Приготування:
1) Розігріти духовку до 180 градусів.
2) Змішати сухі інгредієнти у великій мисці: борошно, вівсяні пластівці, цукор і кокосову стружку. Гарненько перемішати.
3) У маленькій каструлі на слабкому вогні розтопити масло з медом (можна додати апельсинову цедру). Перемішати щоб маса була однорідна і зняти з вогню.
4) У невеликій мисці віночком збити киплячу воду з содою. Вилити в медову масу. Перемішати. Потім перелити в миску з вівсяними пластівцями і розмішати (якщо додавали апельсинову цедру то додайте апельсиновий сік і знову перемішайте). Тісто найкраще вимішувати руками, щоб масло рівномірно розподілилася.
5) Заслати пергаментом форму для випікання. Викласти десертною ложкою тісто на форму. Залишайте місце між печивом, бо воно трохи збільшиться в розмірах. Випікати близько 8-10 хвилин до золотого кольору. Після того як витягнете з духовки покладіть на решітку щоб вистигло.
Інгредієнти:
100 г борошна,
75 г склянка геркулеса,
100 г цукру,
75 г кокосової стружки,
100 гр масла,
нарізати кубиками,
2 ст. ложки меду,
цедра 1 апельсина середнього,
1 ст. ложку киплячої води,
1 ч.л. соди,
1 ст. ложку апельсинового соку
Смачного 🙂