Чізкейк з грибами. Покроковий рецепт з фото

Рецептів чізкейків існує неймовірно багато: з різними начинками і технологіями приготування. Є й такі, які не потрібно випікати, з глазурями зверху. Але це все – переважно десерти. Сьогодні ж я вам запропоную зовсім новий погляд на цю страву. 

Чізкейк у нас буде несолодкий і з приправами. Замість звичних ягід першу скрипку в ньому зіграють гриби. Подавати його потрібно не до чаю, а як закуску. Також, це чудовий перекус, який можна взяти з собою на роботу. Складники в ньому поживні, тож непогано втамують голод.

Складники для начинки:

  • Домашній сир – 500 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана або вершки – 150 г
  • Гриби – 250 г
  • Цибуля – 1 шт. (середня)
  • Зелень – 1 пучок
  • Борошно – 2 ст.л
  • Сіль, перець – за смаком
  • Олія для смаження

Складники для тіста:

  • Вершкове масло – 100 г
  • Борошно – 200 г
  • Вода (холодна) – 2 ст.л
  • Сіль – за смаком

В першу чергу, готуємо основу – такий собі «кошик», в який потім викладемо начинку. Борошно обов’язково просіваємо, щоб воно наситилось киснем, тоді випічка буде пухкою. Тісто замішуємо досить швидко і за низької температури.

Масло потрібне охолоджене, перед тим, як класти до борошна, подрібнимо його ножем. Додаємо дрібку солі. Може так статись, що вам знадобиться не дві ложки води, як заявлено в рецепті, а трохи більше. Все залежить від борошна, його клейковини. Тому рекомендую воду додавати не всю відразу.

Так само швидко розподіляємо тісто по формі. Якщо форма у вас залізна, змастіть її маслом, а якщо силіконова, то цього робити не обов’язково. Зазвичай до неї нічого не пристає. Робіть досить високі бортики, тому що начинка в процесі випікання трохи підніметься.

Підготовлений «кошик» ставимо у холодильник на 30 хвилин. І доки він охолоджується, ми переходимо до наступного процесу – приготування начинки.

Перетираємо домашній сир у кухонному комбайні або блендері до однорідності. Додаємо туди яйця, сметану або вершки. Замість борошна можна додати манну крупу або крохмаль, якому я надаю перевагу, особливо кукурудзяному.

Також додаємо сіль і мелений чорний перець (суміш перців). Скуштуйте на смак і, якщо бракуватиме, додайте ще. Ось одна частина начинки вже і готова. Переходимо до іншої.

Дрібно ріжемо цибулю. Можна використати звичайну жовту, або ж свіжу зелену, яку вже продають на базарі. Ніжніший смак буде, якщо взяти шалот. У цього сорту відмінні смакові властивості. І ще одна підказка – замініть олію вершковим маслом. Так, це трохи дорожче і калорійніше, але смачніше.

Доки смажиться цибуля, підготовлюємо гриби. Найдешевший і простіший варіант – це шампіньйони. Якщо вони свіжі, то чистити їх не потрібно, можна просто помити в теплій воді та й усе. Якщо вони трохи потемніли, то шкірку знімайте.

Ріжемо на невеликі шматочки. Як тільки цибуля буде готова, додаємо до неї подрібнені гриби. Можна розтерти трохи сушених білих грибів. Вони дадуть неймовірний грибний смак. Тушкуємо до готовності. Якщо волога погано випарується, перед тим як змішувати смажені гриби з рештою начинки, відцідіть її.

Дрібно ріжемо зелень. Як на мене, то кріп тут краще підходить, ніж петрушка. Але ви обирайте те, що більше до вподоби.

Тепер змішуємо все разом: перетертий домашній сир, смажені гриби і зелень. Добре перемішайте. Скуштуйте, чи достатньо солі. Якщо все вас влаштовує, то викладаємо начинку в охолоджену основу.

Випікати потрібно приблизно годину при температурі 180 градусів. Поглядайте на чізкейк, аби він не пригорів, бо духовки у всіх різні.

Як буде готовий, витягніть з духовки і поставте вистигати, а потім ще і в холодильник, щоб він повністю охолодився.

Робимо це для того, щоб його можна було легко нарізати і подати на стіл.

Смачного!