Паска (баба) святкова. Рецепт Дарії Цвєк

Пропонуємо вам один з рецептів паски або, як раніше її називали бабою, від відомої кулінарки Дарії Цвєк.

Тісто: 

Борошно – 1 кілограм

Молоко – 2 склянки

Яйця – 10 штук

Дріжджі – 100 грам

Вершкове масло – 200 грам

Цукор – 200 грам

Родзинки – 100 грам

Сіль – 0,5 чайної ложки

Цедра одного лимона

Дріжджі розвести у теплому молоці з одною столовою ложкою цукру і трьома столовими ложками борошна. Коли розчина почне бродити, влити її у посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки з 10 яєць, посолити і замісити. 

Місити до появи пухирців і тоді вилити в розтоплене масло, знову добре перемісити, щоб тісто ввібрало жир, додати промиті родзинки, цедру, вимісити, накрити і поставити, щоб підійшло.

Коли тісто збільшиться в об’ємі вдвічі, частину його викласти у форму, дно якої застелене промащеним папером. Заповнити форму на 30 відсотків і поставити, щоб підійшло. Коли форма виповниться, змастити тісто яйцем і пекти в гарячій духовці (190 – 200 градусів) протягом 45 хвилин.

фото vikna.if.ua