Пиріг з румбамбаром. Покроковий рецепт з фото

Зараз золота пора для приготування страв з ревеню, або як ще його називають румбамбару. Останній варіант мені більше подобається, щось у ньому є загадкове і пригодницьке. І що цікаво, назва румбамбар більш поширена на заході України, переважно решта областей називають цю рослину ревенем. Тому, якщо когось може пригощатимете цим пирогом, для більшої інтриги обирайте «західняцький» варіант. Здивування вам гарантоване.

Окрім цікавої назви, ця рослина багата на корисні речовини. У великих кількостях тут можна зустріти пектин, яблучну і лимонну кислоти. Це покращує апетит і перетравлення їжі. Також його радять їсти при розладах кишківника та для очистки від шлаків. Корисно вживати для профілактики недокрів’я, бо ревінь активізує процеси утворення клітин крові. Ну і не варто забувати, що шкіра, волосся та нігті теж добре себе почувають після того, як у ваш раціон додасте румбамбару.




Ну що ж, беремося за приготування пирога з румбамбаром та імбиром. Але це ще не все буяння смаків. Основа пирога буде з апельсиновою цедрою – уявіть тільки це різноманіття.

Одразу попереджаю: пиріг нашвидкуруч зробити не вдасться. Він тільки печеться 75-80 хвилин. Плюс час на підготовку. Думаю, на це піде ще півгодини. Тому, якщо готуватимете для якоїсь події, розраховуйте наперед.

Як казала моя знайома, такі рецепти для тих, хто смакує життя, а не спішить його жити. Ну це справа кожного – спішити чи ні, але те що стосується приготування, то тут все має бути до ладу, аби результат вас завжди тішив.

Починаємо з підготовки продуктів.

Інгредієнти для тіста:

  • Вершкове масло (м’яке) – 175 г
  • Цукор – 175 г
  • Цедра одного апельсина
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 200 г
  • Розпушувач – 1 чайна ложка

Для начинки:

  • Свіжий румбамбар – 350 г
  • Цукор – 1 столова ложка

Для обсипки:

  • Борошно – 125 г
  • Мелений імбир – 1 чайна ложка
  • Вершкове масло – 75 г
  • Цукор – 50 г

Для того, аби ви не бігали по кухні у пошуках потрібних складників, рекомендую поставити на стіл все, з чого ви готуватимете.

І потім, як художник бере на пензель фарбу, так і ви берете необхідний інгредієнт. І в результаті все виходить злагоджено, а у фіналі отримуєте довершений шедевр.




Тож підготовлюємо ревінь. Його миємо і чистимо. Ну так радять. Я тут маю на увазі не миття, а чищення. Хоча я люблю залишати шкірку. Вона не дає розповзтися серединці румбамбару під час приготування. Але це на мій смак. Ви ж можете почистити. Зробити це зовсім легко. Ведете ножем по стеблу та й усе. Далі ріжете на маленькі кубики. Розміром десь по 2,5 сантиметра.

Тепер легенько збиваємо яйця. Підготуйте їх заздалегідь. Бажано, аби були кімнатної температури.

У миску просіюємо борошно і розпушувач. Окремо натираємо цедру апельсина.

Що ж, можемо починати робити тісто.

Беремо вершкове масло, воно має бути м’яке. Додаємо до нього цукор і цедру апельсина. І починаємо збивати міксером. Коли все добре перемішалося, потроху вливаємо збиті яйця. Але робимо це поступово, аби наша маса не звернулася.

Потім так само поступово додаємо борошно з розпушувачем. І добре, але ніжно, перемішуємо.




Підготовлюємо форму. Покладіть у неї пергаментний папір для випічки, аби наш пиріг, через те, що пектиметься довго, не пригорів.

Аби все виглядало гарно, покладіть форму на пергамент і обведіть її. Отримане коло виріжте. Тепер робимо борти. По висоті форми відміряємо на пергаменті лінію і теж вирізаємо. Форму змащуємо маслом, аби пергамент добре приклеївся. Ось і все.

Виливаємо тісто у форму і вирівнюємо його ложкою або тим, чим зручно.

У підготовлений румбамбар додаємо столову ложку цукру і добре перемішуємо. І розміщуємо рівним шаром на тісто.

Тепер кладемо інгредієнти для обсипки у миску і руками розтираємо їх, доки не утворяться маленькі кульки.

Після чого посипаємо начинку у формі. Робіть це так, аби вона накрила усю поверхню.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо випікатись. Для початку нехай це буде 75 хвилин, якщо пиріг мало зарум’янився, то поставте ще на п’ять хвилин. Думаю цього буде достатньо.

Після того як спечеться і вистигне, можете подавати. До нього добре пасують збиті вершки або морозиво.

Інший варіант пирога може бути таким – замість ревеню та імбиру візьміть яблука та корицю у тих же пропорціях.

Смачного!