Чому ми їмо? Здається, відповідь на це питання проста – їжа потрібна нам для життя. Але чи їмо ми лише для того, щоб жити? У кожного з нас є улюблена страва, кожен прагне іноді з’їсти те, чого, мабуть, не варто було б. Чи варто? Що ми насправді знаємо про правильнеContinue Reading

Зимові свята в Україні, зокрема найяскравіші з них — Коляда і Маланка — поєднують у собі давні язичницькі та пізніші християнські традиції. Обряди, костюми, тексти колядок та щедрівок різняться не лише між регіонами, а подекуди і в межах одного села. За радянських часів церква, а отже й усі ці святаContinue Reading

Не любите новомодні поєднання смаків або шукати по магазинах дорогі імпортні інгредієнти, тоді цей салат вам має сподобатись. Серед його складників немає нічого надзвичайного, але саме своєю простотою він і завойовує прихильників. Чому він називається «Людовик»? Можна лише здогадуватися. Думаю, в більшій мірі через своє святкове оформлення. В цьому планіContinue Reading

Рецептів чізкейків існує неймовірно багато: з різними начинками і технологіями приготування. Є й такі, які не потрібно випікати, з глазурями зверху. Але це все – переважно десерти. Сьогодні ж я вам запропоную зовсім новий погляд на цю страву.  Чізкейк у нас буде несолодкий і з приправами. Замість звичних ягід першу скрипку в ньому зіграють гриби. Подавати його потрібно неContinue Reading

Осінь багата різноманітними овочами. І сьогодні хочу звернути вашу вагу на броколі. Якщо ви, як і я, раніше обходили її боком, то дуже рекомендую включити у свій раціон. У ній суцільна користь. А знайомство з цією чудернацькою капустою пропоную розпочати з легкого овочевого супу, який готується за 40 хвилин. ЯкщоContinue Reading

Хочу вам запропонувати чудову альтернативу кабачковій або баклажановій ікрі. Декілька років тому в одному телевізійному шоу почув цей рецепт і відтоді він мій фаворит у літню пору. Тим більше, що ціна на овочі вже дозволяє ласувати ними досхочу. Соте можна готувати і на щодень, досить ефектно воно виглядатиме і наContinue Reading

Люблю рецепти з історичним присмаком або приправлені якимись неймовірними легендами. Цвєтаєвський яблучний пиріг це саме той варіант. Є версія, що саме таким пирогом поетеса Марина Цвєтаєва пригощала своїх гостей. Я теж так думав, доки не знайшов, що єдине, що в неї добре виходило робити, так це писати вірші. Хисту доContinue Reading

Модне слово кіш, яке з’явилося в меню багатьох українських ресторанів ніщо інше як пиріг.  Походить воно з німецької мови, хоча сама страва більше асоціюється з французкою кухнею, не лише через ніжний вершковий смак начинки, а й через те що вигадали її у місцевості Лотарингія, що на кордоні Франції і Німеччини.Continue Reading

Комбінований препарат для місцевого застосування з антимікробною, репаративною та протизапальною дією. Хлорамфенікол, що входить до складу препарату, чинить антимікробну дію, механізм якої пов’язаний з порушенням синтезу білків мікроорганізмів. Діє бактеріостатично, активний відносно грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів (стафілокок, стрептокок, синьогнійна і кишкова палички). Метилурацил прискорює процеси клітинної регенерації, сприяє рубцюванню ранContinue Reading

Зараз золота пора для приготування страв з ревеню, або як ще його називають румбамбару. Останній варіант мені більше подобається, щось у ньому є загадкове і пригодницьке. І що цікаво, назва румбамбар більш поширена на заході України, переважно решта областей називають цю рослину ревенем. Тому, якщо когось може пригощатимете цим пирогом,Continue Reading

Японська кухня не така складна, як може здатись на перший погляд. Це не лише місо-суп та різноманітні суші. У переліку традиційних страв багато таких, які може приготувати будь-хто і при цьому не розориться. Ще однією перевагою японської кухні є те, що її страви, з одного боку, поживні, а, з іншого,Continue Reading

Запеченою качкою з яблуками чи мандаринами нікого не здивуєш, тому сьогодні я вирішив запропонувати вам незвичний рецепт. У начинку з яблук я пропоную додати родзинки, ваші улюблені сухофрукти і келих вина. Усе це, в поєднанні з іншими спеціями, створить неповторний та оригінальний смак цієї страви, який неодмінно пасуватиме до урочистоїContinue Reading

Приготувати щось смачне зі звичайних недорогих продуктів взагалі не проблема. А ефектна подача створить святкову атмосферу у звичайнісінький вихідний. Сьогодні я пропоную звернути увагу на такий субпродукт як курячі шлуночки. Вони дешеві і смачні. І страв з них існує безліч. Однією з них я пропоную вам поласувати сьогодні. Складники: КурячіContinue Reading

Розкажу вам, як нібито банальну страву перетворити у святкову, та й ще за невеликі гроші. Сьогоднішня наша героїня – скумбрія. Порівняно з іншою рибою, коштує небагато, дуже смачна і поживна.  Більшість моїх знайомих та родичів, якщо і готують скумбрію, то роблять це просто – почистили, помили, посолили і в духовку.Continue Reading

Домашній паштет з курячої печінки змінить ваше уявлення про паштети. Думаю, ви будете його часто готувати, адже це хороша альтернатива усіляким магазинним варіантам закусок. Ще одна його перевага – він може довший час зберігатися у холодильнику і у вас завжди під рукою буде чим перекусити. Також його сміло можна братиContinue Reading

Відпочиваючи на свіжому повітрі, які страви ви готуєте? У нашій родині донедавна було лише три фаворити – шашлики, куліш і юшка. Але після мандрівки Закарпаттям до цієї компанії додався ще один – «бограч». Саме він припав до душі моєму братові – Станіславу. Він, як і всі чоловіки в нашій родині,Continue Reading

Цей салат готується швидко і просто, але ще швидше з’їдається. Тому будьте готові до того, що після того, як ви його скуштуєте вперше, він стане частим гостем на вашому столі. Приготувати цей салат можна як до якоїсь урочистої події (адже виглядає він досить ефектно), так і просто у вихідні, абиContinue Reading

До Великодня залишолось зовсім небагато часу. І якщо у вас ще немає конкретних ідей, як прикрасити святковий стіл, пропонуюємо вам трохи ідей, від яких ви можете відштовхнутися і створити щось своє.

Корисна, поживна і, головне, дуже смачна – саме з такою стравою ліванської кухні я вас сьогодні познайомлю. Мова йде про один з найпопулярніших на Сході салатів – «Табуле».  Варіацій його існує дуже багато, залежно від країни. Подають його переважно як закуску до основних страв, але, як на мене, він можеContinue Reading

Пропонуємо вам один з рецептів паски або, як раніше її називали бабою, від відомої кулінарки Дарії Цвєк. Тісто:  Борошно – 1 кілограм Молоко – 2 склянки Яйця – 10 штук Дріжджі – 100 грам Вершкове масло – 200 грам Цукор – 200 грам Родзинки – 100 грам Сіль – 0,5Continue Reading